17 Nisan 2012 Salı

Oğlak mısınız??? Okumazsanız küserim! O kadar yazdım :)




Geldik son gözdem Oğlak burcuna :) Ben de anlamıyorum tüm gözdelerim neden bu kadar birbirinden farklı ama birbirlerini tamamlıyorlar. 
Sevgili Oğlaklar, siz yalnızlık meraklısı mısınız? Hayır, soruyorum demek ki yaydığınız elektrik dalgaları beni bile çarpmış :) Valla ne yapsak size yaranamayız, kimseyi suçlamayın. Dalga dalga yaydığınız uzak durun benden melodramını siz hariç herkes duyuyor. Sonra da ben biliyordum zaten diyorsunuz. Neyi biliyorsunuz? İnsanların sizi neden bıraktığını merak ediyorsanız, gitsinler diye yaydığınız enerjiye bir bakın. Nasıl olsa bir gün terk edileceğini düşünerek geçirdiğiniz vakitlerden sonra, bırakmasalar bence ayıp ederler :) 
      Olaya neden buradan girip, sevgili Oğlaklarımı üzdüğümü bilmek istiyorsunuz. Çünkü eğer Oğlakların bir hastalığı varsa o da yılmak bilmeden, konuma göre güncelledikleri karamsarlıklarıdır. Bu kadar dengeli, istikrarlı ve hayata kazanmaya gelmiş kişilerin bu güncelleme merakı zaman zaman beni bile yıldırıyor ki benimle sizin aranızda ki mesafeyi almak gayet sıkı bir performans ister. Siz çalışkan, güvenilir, sabırlı, azimli, disiplinli, sorumlu insanlarsınız, vallahi övmüyorum ama tüm bu özelliklerini tek bir “kara”msarlığın arkasında gölgelendirmeniz bence kendinize yaptığınız en büyük haksızlık. 
     Tüm karamsarlıklarına rağmen, çok ballısınız. Zaten hep buradan kazanırsınız. Çok geniş bir çevreye sahip olup, bunun farkında olmayan nadir grubu da temsil etmektesiniz canlarım. Siz çevreniz tarafından sevilirsiniz. Her şeyden öncelikli, insanlar sizin dürüst olduğunuzu ve samimi davrandığınızı bilirler. Ancak aklınıza her lüzumsuz şeyi getiriyorsunuz da “özellikle işkolik Oğlaklar için geçerli”, çevrenizi kullanmayı getirmiyorsunuz. Eğer bir Oğlak, bir iş yapıyorsa cidden en iyisini yapar. Kusursuzu yakalamak için çırpınıyorsunuz ve her yaptığınızda nasıl oluyorsa bir kusur buluyorsunuz. Halbuki çalışmak ve üretmek sizin besin kaynağınız. Oğlaklar bence hayata duygusal denklemi oturtmak için gelmişler. Çünkü sevecen, iyiliksever ve güvenilirler. İnsanlar, size yaklaşırken tereddüt etmezler. Mesafeli ve soğuk duruşunuzun ardında kırılmak istemeyen, naif bir yapı vardır.
     Her şeye rağmen çevreye verdiğiniz enerji ‘bana güvenindir. Bu karakter enerjisi, ilişki enerjisiyle karıştırmayın :) Çalışkanlığınızın yanına 100 gram pozitiflik hediye ediyorum. Bu verdiğim hediyeyi tohum yapıp büyütmek ve meyve almak sizin eliniz de… Canım ciğerim Oğlaklar, sizin yeriniz ayrı. Sizi bir evlat sevgisiyle seviyorum çünkü inatçı kişiliğinizin yanında inanılmaz duygusal bir insan evladı yatıyor. Uyandırın onu. Yeter artık uyumayın :) 
     Yolunuz açık ve bu yolda ilerlemek de sizin elinizde. Siz bir ailenin temelini oluşturursunuz. Aile bağlarınız çok güçlü. Çocuklarınıza ve eşinize de ayrı bir şefkat gösterirsiniz. Aileniz, işinizden sonra gelir ama yeri de çok sağlamdır. İşi birinci plana almanızın nedeni ise ailenizi garanti altına almak istemenizdir. Maddiyatçısınız ama bu maddiyatın ardında korumacı bir güdü yattığı için sizi kınayamam. Hayatta var olduğunuz her anı sevdiklerinizle paylaşıp büyütmek istersiniz. Paylaşımcı ve bir o kadar da bununla mutlu olan bir yapıya sahipsiniz. Duygusal boşluklar Oğlaklara yanlış yaptırabilir. Ağır duruşlarını kaybedebilir ve çevreleri tarafından zaman zaman karakterleri dışında hareket ettikleri için yadırganabilirler. Halbuki bu dönemlerde işe yoğunlaşmak en akıllı seçim olacaktır. Başarı ile ego tatmini yaşayan Oğlakları sürekli motive etme gerekliliği, yalnız kaldıklarında sıkıntılara yol açabilir. Çünkü siz, her zaman başardıklarınızın onaylanmasını istersiniz. Eğer bir Oğlak, kendi kendini motive etmeyi başardıysa, yolun yarısını tamamlamış demektir. Bu onlar için çok büyük bir avantajdır. Duygusal gibi gözükmeyen ve her kararı ana mantık doğrularıyla alan Oğlaklar, aslında duygularını bastırdıkları için en ufak bir boşlukta bu duygularını su yüzüne çıkarırlar. Çözüm basit. Sadece ne istediğinize odaklanın ve onu kazanana kadar durmayın. Hayır denildiğinde tamam demek size yakışmıyor. Savaşçı ruhunuzu nerede bıraktınız? Onu bir an önce fark edin ve hayatın size getirdiği olumsuzlukları kabullenip, bunları nasıl işinize yarar hala getireceğinize kafa yorun.Evet sevgili Oğlaklar, gel gelelim sizin kalbinizi kazanacak şanslı insanlara…

Bir Oğlak ve Koç. Ne desem ki İkinizin de boynuzları var ama yanlış anlamayın.
Bu sadece inatçılık kısmını ele alıyor. Bir Oğlak el mecbur kalmasa aldatmaz. Eğer aldatıyorsa bir dönün kendinize bakın :)  Gerçekten sadık olan ve bunu bir zorlamayla yapmayan nadir burçlardandır Oğlak. Siz ona ne yaparsanız yapın sizi aldatmaz ama ayrılır. Oğlak burçları ne istediğini bilir. Ama bence denemek bile zaman kaybı :) İmkansız diye bir şey yok. Seviyorsanız yolunuz açık olsun. 


Oğlak ve Boğa, siz gerçekten mükemmel çifte yakın bir uyum yakalarsınız. İkinizin de ayakları yere basar ve ikiniz de sakin yaratılıştasınız. Boğa burcu sağlam, güvenilir ve pratiktir. Onda bir eşte aradığınız her şeyi en güzelinden bulabilirsiniz. Ev ve aile ikiniz için de çok önemlidir. Evin huzur ortamını bozacak davranışlar, ikinizden de gelmez. İkinizin olduğu ortamlarda kavga, gürültü olmaz. Siz ağırdan almaya alışıksınızdır. Boğa da öyle. İsteklerinizi anlaması için ona zaman verebilir bu arada aranızda ki gerginliğin bitmesini beklersiniz. Kavga etmek ikinizin yapısına da ters olduğu için bu iki burçtan olan evlilikler de veya ilişkiler de şiddetli geçimsizlik yok gibidir :) Boğa burcu eşine sadıktır. Boğalar ilişkide ve evlilikte çok farklıdırlar. Ana karakter özellikleri her zaman korusalar da, evlendikten sonra eşiyle inanılmaz bir bağ geliştirirler. Bir dediklerini iki etmezler. Korumacı güdüsü burada da devreye girer. İki tarafta aynı hayat görüşüne sahip olduğu için akşam eve dönüşler iple çekilir. Lütfen beni de çağırın :) Oğlak ve Boğa misafirperverliğini bende yaşamak isterim :) Kısacası, mutlu olmanız neredeyse garanti. Çünkü siz ilişkileriniz de bile merkez bankası kadar garanticisiniz.

Oğlak ve İkizler, siz çok da verimli bir çift sayılmazsınız. Çok hareketli ikizler sizi gerçekten yorar. Onunla sürekli keşfetmeye çıkmanız gerekmektedir. Çok konuşurlar, tartışmaya bayılırlar ve haklı çıkana kadar da durmazlar. Siz onu sakinleştirene kadar da olay bambaşka boyutlara kayar. İkizler çok sivri dillidir ama sıkıntısını asla direkt söylemez. Sizin onu anlamanız için cümleler arasında ki bağı oturtmanız gerekmektedir ki bu kadar yoğunluk arasında daha iyi bir tercih yapıp, kendinizi sakin sulara atarsanız bu kadar uğraşmış da olmazsınız. İkizler benden negatif puan alarak uyumlu burçlar sıralamasında arka sıralara geriledi. 


Karşımızda şimdi de Oğlak-Yengeç ikilisi var. Yengeççç seni gidi seni… Bunlar duygusal kabuklulardır ve onu az biraz üzmeniz demek kabuklarına anında çekilecekler anlamına gelir. Onlar da sizin gibi kalp tarafından sevenlerden. Yani bir yengeç gerçekten sevmeden bir ilişki yaşamak istemez. Oğlak da aynı şekilde, duygularına karşılık görmeden harekete geçmez. Bir Oğlak, kadına nasıl davranması gerektiğini bilir. Hem de her yerde :) Sadece onu etkilemek için değil, hayatında da tutmak için elinden gelen tüm şefkati ve ilgiyi gösterecektir. Ancak Yengeç için bunu sürekli kılmak zorundadır. Çünkü karşınızda ki bir Yengeç ise bundan asla yılmaz. Hep bekler. Yapmadığınızda da üzülür. Ancak bu ilişki de her şey karşılıklıdır. Yani Yengeçte en az Oğlak kadar sevgisini belli eder. Akşam iş dönüşü güzel yemekler, sürprizler ve rahatlatıcı masajlar sizi bekler. Ben çok çok duygusallık sevmediğimden Yengeç kardeşlerimiz azıcık beni ürpertiyor. Ancak dediğim gibi siz uyumlu bir çift olabilirsiniz. Sadece konuşmayı ve hislerinizi birbirinize anlatmayı ihmal etmeyin. 


Hay Allah, Oğlak ve Aslan’a gelmiş sıra… Zaman ne kadar da çabuk geçiyor :) Bir Oğlak ve Aslan’ın çok ortak noktası vardır. Aslan adı üzerinde evinde krallığını kuracak ve ona göre yaşayacaktır. Bir Aslan ne istediğini iyi bilir ve zaten onu çekici kılan da budur. Dediğim dediktir. Karşısında zarif, sorumlu ve cömert insan ister. İyi ki birbirinizi bulmuşsunuz. Bir Oğlak doğuştan zarif ve centilmendir.
İkiniz de samimisiniz ve bence bu ilişki orta halli de olsa yolunu bulur. Tebrikler :) 


Ve Oğlak Başak ikilisi…. Bu ikiliyi yaz yaz bitmez :) Gerçekten ama gerçekten çok uyumlulardır. Hatta bence anlaşıp aynı yıldız enerjisiyle doğmuşlardır. Derli toplu bir ilişki diyebilirim. Düzen, sadakat, huzur ve mutluluk ne varsa siz de var :) Bir Başak kadınının en kötü yanı dilidir. Cidden istediklerini alana kadar susmazlar. Hatta direnirler, direnirler ve sonunda tabiî ki istediklerini alırlar :) O kadar kararlıdırlar ki ne siz ne de bir balyoz darbesi onu yolundan çeviremez! Cidden bak. Ancak Başaklar, gerçekten iyi insanlardır. Kalplerin de ne varsa dillerinde de o vardır. Çevre şartlarından ötürü bozulanlar, bu yazılanları bağlamaz. Ben direk kalbi temizlere ithafen yazıyorum. Bir Başak ve Oğlak, ev düzeni başta olmak üzere her şeyde anlaşır ve iyi vakit geçirirler. Birbirlerine kızabilir ama asla küs kalmaz veya kin tutmazlar. Başak, tüm gerçekleri Oğlakların yüzüne vurabilir. Bu bazen kırıcı da olabilir ama onlar kendi aralarında ki iletişim de bunu atlatmışlardır. Birbirlerini alttan alırlar. Oğlak ve Başak için söyleyecek çok söz yok aslında. Evlilik ufukta, çocuklar sağınızda solunuzda, sofranız kurulu, eviniz huzurlu olsun. Siz bunların hepsini beraber başarabilirsiniz. Mutluluklar :) 


Oğlak ve Terazi. Soğukkanlı Oğlak ve Jetgiller tadında değişen ruh haliyle Terazi. Böyle tarif edince bile uyumlu olmadıkları anlaşılabiliyor. Siz kendinizi bilirsiniz Sevgili Oğlak fakat ne ile karşı karşıya olduğunuzu bilmek de istersiniz. İşte bilemeyeceğiniz bir durumla karşı karşıyasınız. Her ne kadar denge burcu olarak bilinse de bence Terazi kardeşlerimin zaman zaman gel gitleri yaşanmaktadır. Beş saniye önce Dünya’nın onun için döndüğüne inanırken, beş saniye sonra Dünya’nın onun hayatını mahvetmek için döndüğünü söyleyebilir. Biraz hayalperest ve maceracı kişilerden bahsediyoruz. Biraz da sıkılgan. Bu bir Oğlak ile Terazi ilişkisinde Terazi’nin tutumu olarak gösterilebilir. Sonuçta her ilişki de tavırlar değişebiliyor :) Oğlak- Terazi bence olmaz. 


Yola devam edelim. Oğlak ve Akrep. İşte gözdelerimden en ağır oturaklı olanı ve en çarpıcı olanı bir arada :) Bir toprak ve bir suyun muhteşem uyumunu onlarda görebilirsiniz. Toprak bereketi, varlığı, yaşamı gösterirken, su onu besleyen, büyümesine var olmasına birinci elden katkı sağlayan yegane unsurdur. İkisi birbiri olmadan yapamaz. Akrep de Oğlak gibi duygularını saklı yaşayanlardandır. Birini seviyorsa bile bunu ona anlatamaz, sıkılır, başka yollar dener hatta bazen hiç arayıp sormamayı tercih eder. Çünkü karşısında ki insanın göstereceği tepki onun için çok önemlidir. Karşıdan tepki almadan reaksiyon göstermeyen iki burç burada buluşurlar. İkisi de birbirinden haber bekler, ikisi de birbirini düşünür ancak bir türlü orta yol bulamazlar. Oğlak, iş bahanesiyle arayıp Akrep ile bir buluşma ayarlayabilir. Akrep’in buna hiç itirazı olmayacaktır. Çünkü o onu başarıya taşıyan tüm yolları mutlulukla yürür. Eğer dişi bir Akrep ile beraberseniz ki bence bundan başka ihtimal zor bulunur, sizi ikinci görüşmeye doğal yollarla davet edecektir. Akrep kadını talepkardır. İstediğini elde edene kadar durmaz. Siz onun aklına belki yıllar önce girmişsinizdir ama o tüm hazırlıkları ve ortamı ayarlamadan asla hareket etmez. Bekler, bekler ve bekler. Sabırla sizi gözlemler. Egolarınızı, zaaflarınızı, sizi mutlu kılan veya mutsuz eden her şeyi öğrenir. Sizi her şekilde takip eder, arada bunu küçük nüanslarla fark ettirebilir. Tam yanınızda olması gereken an oradadır. İşte o yüzden ondan vazgeçemezsiniz.
Bir Akrep, Oğlak’ı çok iyi tanır. Onu anlar. Tüm kalbiyle de yanında olur çünkü güvendiği andan itibaren hesap bile sormaz :) Oooo bir Akrep, kıskanmadan yaşayamaz ancak bir Oğlak ona bu güveni verdiğinde işte en sevdiğim Akrepmod ortaya çıkar. Tadından yenmez, bal kaymak Akrep :) Evet bana sadece size mutluluk dilemek kalıyor. Bir de lütfen güçlerinizi birleştirin artık. Hem iş hem aşk siz çok uyumlu bir çiftsiniz! 


Gelelim, Oğlak Yay ikilisine… Ne desem yalan olur. Siz ne uyumlu ne uyumsuzsunuz. Bir Oğlak, Yay’ın eğlenceli hallerinden hoşnuttur.
Keyifli bir ilişki olmasına rağmen Yay’ın ben bilirim, ben yaparım halleri Oğlak’larımızı biraz yorar. Ancak Yay’lar sadık ve bir o kadar aileci bir yapıya sahiplerdir. Onlar aile olgusunu severler ve Oğlak’larda onlara bunu vaad eder. Bence olabilir ama yeterli değil. Gerçi ona bakarsanız tüm burçlar birbiriyle olabilir ama ben idealist bir insanım ve en iyisini hak ettiğinizi düşünüyorum. 


Oğlak ve Oğlak. İki inatçı keçiiii… Hep aynı burçlar konusunda söylediğim şeyi size de söylemek isterim sevgili Oğlaklar,,, Şansınız yüzde elli! Neden? Çünkü insan kendine benzeyen biriyle anlaşabilir ancak sürekli aynı tepkileri beklemek zaman zaman sizi sıkıntıdan oflatabilir. Mesela evde oturuyorsunuz sevgili Oğlak, işiniz yolunda gitmiyor, Ailenizle aranız açılmış ve canınız sıkkın. Oğlak sevgilinizi aradınız ve tam kendinizden bahsetmeye başlayacaktınız ki onun moralinin daha bozuk olduğu anlaşıldı. İşte siz bu nokta da birbirinizi olumlu motive edemezsiniz: :) Tam tersi de şöyle gelişebilir. Kişisel azminiz takdire şayandır ve birbirinizi iş anlamında çok iyi motive edebilir ancak bu seferde birbirinizi yoğunluktan görememe şansınız vardır. Sonuçta riskli bir girişim. Çok büyük kazanabilir ya da kaybedebilirsiniz. Siz Oğlaksanız ben de riske girmeyeceğinize eminim. Sizi büyüten anne-babalar göz önünde bulunmadan yazılmıştır. Dikkat :)


 Oğlak ve Kova! Siz var ya siz en sevdiğim iki dürüst burçsunuz. Sizin kadar dürüstü zor bulunur. Tüm gerçekleri birbirinize söylemeyi hobi olarak yapabilirsiniz artık :) Bir Kova, hoşgörülüdür, çekicidir, çapkındır ve özgür ruhludur. Siz aksanız, o karadır. Bırakın onu, su yolunu bulur. Yoksa bir ip alıp ellerini düğümlemeyi mi düşündünüz? Bunu yapmak istediğiniz günler de gelebilir ama dikkat! Tehlikeli düşünceler bunlar. Onu sahiplenin ancak bir zahmet boğmayın canım. Siz bir Oğlak olarak, istikrarlı ve gidişatı evvelden belli ilişkiler seversiniz. O ise an insanıdır. Sizi anlar ama onaylamaz. O zaman da koparsınız. Bence kendinizi onun muhteşem kollarına bırakınız. O sizi en güzel, en ferah maviliklere taşıyacak, dünyanızı genişletecek ve sizi mutluluk bankası yapacaktır. Risk alın sevgili Oğlak’lar ama sonra gelip bana ağlamayın. Malum en son hükmü, insan evladının kalbi verir. Hadi bakalım, göreyim sizi :) 


Son olarakkk, Oğlak ve Balık. Siz ne şirin bir çift oldunuz şimdiden :) Ancak sadece o kadar :) Su’dan çıkmış Balık, Bir Akrep’e benzemez çünkü Akrep hem karada hem de su da yaşayabilir :) Balık sizi su’da boğar sevgili Oğlaklar. Bu hayalperest, romantik meyilli insan evlası burç Balık, hovardadır, cilvelidir, ne derseniz deyin hepsi aynı yola çıkar; gözü dışarıdadır. Çooook bağlı gibi dursa bile o sizden sıkıldığı anda yeni aşklar, yeni kollar arar. Siz ise yeni bir yuva ararsınız. İşte birbirinizi zor bulursunuz. Çok zeki olmanız gerek çok. Duygusal falan derler bu burçlar için, peh… Ben de derim ama onlar var ya ne anasının gözü onlar :)
Siz anlamadan cukkayı yutmuş olursunuz. İlişki de sevdiler mi tam, sevmediler mi ruh misali olan ve çabucak uçan Balık’lar, Oğlak dünyasında pek ıslak kalırlar. Siz en iyisi mi vazgeçin. Sevin ama uzaktan :)

Yazdım, yazdıkça yazdım ama bitmiyor. Çok seviyorum gözdelerimi. Mutlu Oğlak yılları… 
Aşk ile kalın, Para ile yaşayın, Sağlık ile Yaşlanın :)

Sevgiler

Kika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder